Convalescence

Project Lead: Alexander Wilton 
Project Team: Dan Szymanski, Dustin Yee

The purpose of this project was to create a large installation that would allow diffused daylight through a window overlooking an atrium. Polystyrene was pushed to its’ material limitation, treated with heat until it reached a point of failure. These points were then cut off, allowing for a visual connection between the interior of the room and the rest of the building.


The weave pattern is created based on points generated on the glass surface, allowing larger openings to emerge in areas that receive the most natural light. As this project is meant to control the amount of light that enters into the classroom, 3D printed inserts will be placed within the largest panels in order to diffuse the intensity, as well as create shadow patterns within the polystyrene panels.

Documented by: Seyi Arole